HOŞGELDİNİZ

Bloguma hoşgeldiniz...
Çocukluğumdan beri yemek sofraları, yemek yapma ritüelleri hayatımda önemli bir yer tuttu. Evdeki baklava açma sahneleri, su böreği pişirmeleri, çerkez tavuğu hazırlamaları ve daha birçoğu tüm detayları ile gözümün önünde halen. Yemek sofralarımız hep kalabalık ve bereketli oldu. Babam da annem de büyük kardeş oldukları için akraba ziyaretlerimiz düğün dernek fasıllarımız yoğundu. Çok kalabalık günlerde biz çocukların yer yataklarında enine yanyana yatışlarımızın lezzetini hiç unutmadım. Çok kardeşli, çok kuzenli bir ailede büyüdüğümüz için her şeyi özellikle de yediğini paylaşmayı seven bireyler olduk. Bu nedenle çocukluğumun tatlarını paylaşmayı hep çok istedim. Bunu bir kitapla da yapmak mümkündü tabii ama benim böyle büyük bir projeye cesaretim olmadı hiç. Blogda yazmak ise hem daha samimi hem de daha kolay geliyor bana. Yemek yemeyi de yapmayı da çok önemsiyorum. Çünkü ne yersek o olduğumuza inanıyorum ve yemek yemenin hayatı güzelleştiren bir ritüel olduğunu düşünüyorum.
Blogumda sağlıklı ve lezzetli tarifler paylaşmak istiyorum. Kullandığım malzemelerin organik olmasına dikkat ediyorum.Yağ olarak tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanıyorum. Şeker kullanmıyorum, tatlandırmak için kuru meyveler ve az miktarda splenda kullanıyorum.
Sebzeleri baş tacı ediyorum. Ben diyabetli olduğum için böyle beslenmek zorundayım ama inanıyorum ki herkes böyle beslenirse hastalıkları yakalanmadan önce önleyebilirler. Tariflerimi keyifle deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı çok isterim. Sevgiler.
vildanatalay77@gmail.com.

23 Mart 2012 Cuma

HAMSİLİ PİLAV



Malzemeler
4 kişilik
1.5kg hamsi
1bağ maydonoz
1 bağ dereotu
1su bardağı baldo pirinç
1 büyük kuru soğan
50 gr dolmalık fıstık
50 gr kuşüzümü
tarçın, yenibahar, tuz, karabiber,
pul biber, zeytinyağı

Hazırlanışı:
Hamsiler yıkandıktan sonra kılçıkları ayıklanır. 20cm çapında yağlanmış bir fırın kabına kuyruklar içe gelmek üzere balık sırtı dizilir. Ortalama 3cm kalınlığında iç pilav konur, tekrar bir sıra hamsi dizilir. üzerine tuz ve kırmızı biberle tatlandırılmış zeytinyağı gezdirilir. 190 dereceye ısıtımış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Not:
İç pilav bol soğanlı, fıstıklı, üzümlü ve baharatlı olarak hazırlanıp, demlendirilir. Hamsilerin üzerine konmadan önce ince kıyılmış maydonoz ve dereotu ile karıştırılır.





1 yorum: