HOŞGELDİNİZ

Bloguma hoşgeldiniz...
Çocukluğumdan beri yemek sofraları, yemek yapma ritüelleri hayatımda önemli bir yer tuttu. Evdeki baklava açma sahneleri, su böreği pişirmeleri, çerkez tavuğu hazırlamaları ve daha birçoğu tüm detayları ile gözümün önünde halen. Yemek sofralarımız hep kalabalık ve bereketli oldu. Babam da annem de büyük kardeş oldukları için akraba ziyaretlerimiz düğün dernek fasıllarımız yoğundu. Çok kalabalık günlerde biz çocukların yer yataklarında enine yanyana yatışlarımızın lezzetini hiç unutmadım. Çok kardeşli, çok kuzenli bir ailede büyüdüğümüz için her şeyi özellikle de yediğini paylaşmayı seven bireyler olduk. Bu nedenle çocukluğumun tatlarını paylaşmayı hep çok istedim. Bunu bir kitapla da yapmak mümkündü tabii ama benim böyle büyük bir projeye cesaretim olmadı hiç. Blogda yazmak ise hem daha samimi hem de daha kolay geliyor bana. Yemek yemeyi de yapmayı da çok önemsiyorum. Çünkü ne yersek o olduğumuza inanıyorum ve yemek yemenin hayatı güzelleştiren bir ritüel olduğunu düşünüyorum.
Blogumda sağlıklı ve lezzetli tarifler paylaşmak istiyorum. Kullandığım malzemelerin organik olmasına dikkat ediyorum.Yağ olarak tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanıyorum. Şeker kullanmıyorum, tatlandırmak için kuru meyveler ve az miktarda splenda kullanıyorum.
Sebzeleri baş tacı ediyorum. Ben diyabetli olduğum için böyle beslenmek zorundayım ama inanıyorum ki herkes böyle beslenirse hastalıkları yakalanmadan önce önleyebilirler. Tariflerimi keyifle deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı çok isterim. Sevgiler.
vildanatalay77@gmail.com.

2 Ekim 2012 Salı

Kuzu But Fırında

Selam dostlarım,
Bugün size sevgili arkadaşım Makbush' un isteği üzerine Fırında Kuzu But tarifi vermek istiyorum. Aslında bu tip tarifleri herkes bilir gibi geldiği için yazmak aklıma gelmiyor. İnşallah seversiniz...

Malzemeler:
1- Kuzu but
2- 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber.
3- 1 limon, birkaç dal biberiye

Hazırlanışı:
1- Kuzu butu kasaptan alırken bütün halde bıraktırın ve kemiğini çıkarttırın.
2- Tuz ve karabiberi karıştırın ve butun etrafını bununla ovun.
3- Limonu ortadan kesin ve etin etrafını limonla da iyice ovun.
4- Etin üstüne birkaç sap taze biberiye saplayın.
5- Fırını 150 dereceye ayarlayın.
6- Eti bir fırın kabına koyup fırına yerleştirin.
7- 2.5, 3 saat süre ile etin her yeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
8- Pişen eti servis tabağına alın, fırın kabında biriken karamel renkli et suyuna 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyin ve elde ettiğiniz karışımı küçük bir sos tenceresine alın.
9- Bir yemek kaşığı nişastayı çok az soğuk suda çözün.
10-Nişastayı yavaş yavaş sos tenceresindeki et suyuna ilave edin.
11- Karıştırarak kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın, ve sos kabına alın.
12- Eti masada dilimleyerek ve üzerine sos ilavesi ile servis edin.
13- Kuzu butu yalnız yemek olmaz! Benim önerim bademli beyaz pilav ve yeşil salata ile beraber servis etmeniz. Afiyetle...

1 yorum:

  1. Definitely believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on
    the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people
    think about worries that they plainly don't know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

    My webpage ... home cellulite treatment

    YanıtlaSil