HOŞGELDİNİZ

Bloguma hoşgeldiniz...
Çocukluğumdan beri yemek sofraları, yemek yapma ritüelleri hayatımda önemli bir yer tuttu. Evdeki baklava açma sahneleri, su böreği pişirmeleri, çerkez tavuğu hazırlamaları ve daha birçoğu tüm detayları ile gözümün önünde halen. Yemek sofralarımız hep kalabalık ve bereketli oldu. Babam da annem de büyük kardeş oldukları için akraba ziyaretlerimiz düğün dernek fasıllarımız yoğundu. Çok kalabalık günlerde biz çocukların yer yataklarında enine yanyana yatışlarımızın lezzetini hiç unutmadım. Çok kardeşli, çok kuzenli bir ailede büyüdüğümüz için her şeyi özellikle de yediğini paylaşmayı seven bireyler olduk. Bu nedenle çocukluğumun tatlarını paylaşmayı hep çok istedim. Bunu bir kitapla da yapmak mümkündü tabii ama benim böyle büyük bir projeye cesaretim olmadı hiç. Blogda yazmak ise hem daha samimi hem de daha kolay geliyor bana. Yemek yemeyi de yapmayı da çok önemsiyorum. Çünkü ne yersek o olduğumuza inanıyorum ve yemek yemenin hayatı güzelleştiren bir ritüel olduğunu düşünüyorum.
Blogumda sağlıklı ve lezzetli tarifler paylaşmak istiyorum. Kullandığım malzemelerin organik olmasına dikkat ediyorum.Yağ olarak tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanıyorum. Şeker kullanmıyorum, tatlandırmak için kuru meyveler ve az miktarda splenda kullanıyorum.
Sebzeleri baş tacı ediyorum. Ben diyabetli olduğum için böyle beslenmek zorundayım ama inanıyorum ki herkes böyle beslenirse hastalıkları yakalanmadan önce önleyebilirler. Tariflerimi keyifle deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı çok isterim. Sevgiler.
vildanatalay77@gmail.com.

22 Kasım 2012 Perşembe

Roastbief

Merhaba,
Bugün bir ana yemek olan Rosebief tarifi vermek istiyorum. Yemeğin ismi ingilizce ve nasıl yazacağım konusunda kararsız kaldım. Türkçe rozbif diye okunuyor ve pembe bonfile anlamına gelir. Sanırım etin içi pembe bırakıldığı için bu isim verilmiş.

Malzemeler:
1- Bütün bırakılmış dana bonfile
2- 2 yemek kaşığı tatlı hardal, 1 yemek kaşığı granül tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber.

Hazırlanışı:
1- Baharat karışımını bir kasede iyice karıştırın.
2- Karışımı bonfilenin her yerine güzelce sürün.
3- Geniş bir tavaya 1-2 kaşık zeytinyağı koyun ve ısıtın.
4- Bonfilenin her yanını kahverengi bir kabuk oluncaya kadar zeytinyağı içinde kızartın.
5- Bonfileyi bir fırın tepsisine yerleştirin, 150 derecede 30 dakika kadar pişirin.
6- Pişirme süresi sizin fırınınızın özelliğine göre değişiklik gösterebilir. Önemli olan dışı kıtır içi yumuşak ve pembe olan bir et elde etmek.
7- Eti dışarı alıp ince dilimlere bölüp servis tabağına yerleştirin.
8- Fırın kabında az miktarda kahverengi bir et suyu kalacaktır. Bu suya 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyip karıştırın.
9- Bir fincan soğuk suda 1 kaşık mısır nişastasını iyice çözün.
10- Nişasta karışımını et suyuna karıştırarak ekleyin.
11- Et suyunu fık fık edinceye kadar karıştırarak pişirin, boza kıvamına gelsin.
12- Hazırlanan sosu dilimlediğiniz bonfilenin üzerine döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. This website was... how do Ι say іt? Relevant!

    ! Finally I have found somеthing that helped me.
    Мany thanks!

    Alsо visit my web-ѕite ... wedding dresses

    YanıtlaSil