HOŞGELDİNİZ

Bloguma hoşgeldiniz...
Çocukluğumdan beri yemek sofraları, yemek yapma ritüelleri hayatımda önemli bir yer tuttu. Evdeki baklava açma sahneleri, su böreği pişirmeleri, çerkez tavuğu hazırlamaları ve daha birçoğu tüm detayları ile gözümün önünde halen. Yemek sofralarımız hep kalabalık ve bereketli oldu. Babam da annem de büyük kardeş oldukları için akraba ziyaretlerimiz düğün dernek fasıllarımız yoğundu. Çok kalabalık günlerde biz çocukların yer yataklarında enine yanyana yatışlarımızın lezzetini hiç unutmadım. Çok kardeşli, çok kuzenli bir ailede büyüdüğümüz için her şeyi özellikle de yediğini paylaşmayı seven bireyler olduk. Bu nedenle çocukluğumun tatlarını paylaşmayı hep çok istedim. Bunu bir kitapla da yapmak mümkündü tabii ama benim böyle büyük bir projeye cesaretim olmadı hiç. Blogda yazmak ise hem daha samimi hem de daha kolay geliyor bana. Yemek yemeyi de yapmayı da çok önemsiyorum. Çünkü ne yersek o olduğumuza inanıyorum ve yemek yemenin hayatı güzelleştiren bir ritüel olduğunu düşünüyorum.
Blogumda sağlıklı ve lezzetli tarifler paylaşmak istiyorum. Kullandığım malzemelerin organik olmasına dikkat ediyorum.Yağ olarak tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanıyorum. Şeker kullanmıyorum, tatlandırmak için kuru meyveler ve az miktarda splenda kullanıyorum.
Sebzeleri baş tacı ediyorum. Ben diyabetli olduğum için böyle beslenmek zorundayım ama inanıyorum ki herkes böyle beslenirse hastalıkları yakalanmadan önce önleyebilirler. Tariflerimi keyifle deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı çok isterim. Sevgiler.
vildanatalay77@gmail.com.

3 Kasım 2012 Cumartesi

Falafel (Nohut Köftesi)

 Canlarım bitanelerim ben sizinle varım:)) Şaka bir yana dünden beri blogum yüzlerce kere tıklandı ve ben çok mutluyum. Keramet kievskide sanırım. Aslında bugüne dek birçok sofistike ve lezzetli tarifler verdiğimi sanıyorum ama hiçbiri bu kadar ilgi çekmemişti. Bugün de Lübnan kaynaklı bir tarif olan vejeteryan köfte, falafel tarifi vermek istiyorum. Bildiğim kadarı ile ortadoğu bölgesinde sokakta fast food olarak satılıyor. Yiyimi güzel çıtır bir köfte. Umarım seversiniz...

Malzemeler:

1- 1 su bardağı nohut
2- 2 orta boy soğan
3- 3 diş sarımsak
4-1 tatlı kaşığı tepeleme kimyon
5-1/2 tatlı kaşığı tuz
6-1 tatlı kaşığı pul biber
7- 2 yemek kaşığı un
8- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
9- 1 tutam maydanoz

Hazırlanışı:

1- Nohutu yıkayıp 12 saat suda bekletin.
2- Nohutu süzüp parçalayıcıda iyice inceltin
3- Soğan, sarımsak, maydanoz un ve baharatları da parçalayıcıdan geçirip nohutlara ekleyin.
4- Karışımı yoğurup büyük yuvarlak köfteler hazırlayın. ( 3-4cm çapında)5- Köfteleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
6- Tavaya yağı koyup 190 dereceye ısıtın ve köfteleri bir spatül yardımı ile alıp kızgın yağa atın, bir dakika kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın.
7- Sıcak, sıcak servis edin. Afiyet şeker olsun.

1 yorum:

  1. blogunuzun çok tıklanma sebebi hatice hanımın portakal ağacında verdiği link olabilir..ben o yolla geldim.

    YanıtlaSil