HOŞGELDİNİZ

Bloguma hoşgeldiniz...
Çocukluğumdan beri yemek sofraları, yemek yapma ritüelleri hayatımda önemli bir yer tuttu. Evdeki baklava açma sahneleri, su böreği pişirmeleri, çerkez tavuğu hazırlamaları ve daha birçoğu tüm detayları ile gözümün önünde halen. Yemek sofralarımız hep kalabalık ve bereketli oldu. Babam da annem de büyük kardeş oldukları için akraba ziyaretlerimiz düğün dernek fasıllarımız yoğundu. Çok kalabalık günlerde biz çocukların yer yataklarında enine yanyana yatışlarımızın lezzetini hiç unutmadım. Çok kardeşli, çok kuzenli bir ailede büyüdüğümüz için her şeyi özellikle de yediğini paylaşmayı seven bireyler olduk. Bu nedenle çocukluğumun tatlarını paylaşmayı hep çok istedim. Bunu bir kitapla da yapmak mümkündü tabii ama benim böyle büyük bir projeye cesaretim olmadı hiç. Blogda yazmak ise hem daha samimi hem de daha kolay geliyor bana. Yemek yemeyi de yapmayı da çok önemsiyorum. Çünkü ne yersek o olduğumuza inanıyorum ve yemek yemenin hayatı güzelleştiren bir ritüel olduğunu düşünüyorum.
Blogumda sağlıklı ve lezzetli tarifler paylaşmak istiyorum. Kullandığım malzemelerin organik olmasına dikkat ediyorum.Yağ olarak tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanıyorum. Şeker kullanmıyorum, tatlandırmak için kuru meyveler ve az miktarda splenda kullanıyorum.
Sebzeleri baş tacı ediyorum. Ben diyabetli olduğum için böyle beslenmek zorundayım ama inanıyorum ki herkes böyle beslenirse hastalıkları yakalanmadan önce önleyebilirler. Tariflerimi keyifle deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı çok isterim. Sevgiler.
vildanatalay77@gmail.com.

1 Kasım 2012 Perşembe

Piliç Kievski

Uzun bir tatilden sonra tekrar karşınızdayım sevgili dostlarım. Bugün size bir tavuk yemeği, "Piliç Kievski" tarifi vermek istiyorum. Özellikle konuklarınız geldiği zaman lezzeti ve görüntüsüyle beğeni alacağını düşünüyorum. Hadi başlayalım:
Malzemeler:
1- 4 tavuk göğsü, şnitzel yapılacak gibi inceltilmiş olanlardan.
2-1/2 limon suyu
3- tuz, karabiber, kimyon, maydanoz, 1 tatlı kaşığı pul biber
4- Kızartmak için bol yağ
5- 2 yumurta
6- Yeterince galete unu

Hazırlanışı:
1- Tereyağı,  limon suyu, baharatlar ve maydanoz karıştırılıp yoğurulur.
2- Karışımı bir folyoya sarın, tahminen kalın bir puro kalınlığında rulo yapın.
3- Ruloyu dört eşit parçaya bölün.
4- Her tavuk göğsünün ortasına bir parça tereyağı koyup, bohça şeklinde kapatın.
5- Bir tabağa yeterince un koyup tuz, karabiberle tatlandırın.
6- 2inci tabağa çırpılmış yumurta, 3üncü tabağa da galete koyun.
7- Tavukları sırası ile un, yumurta ve galete ununa bulayıp, 195 dereceye kızdırılmış sıvı yağda altın rengi olana kadar( tahminen 5 dakika) kızartın.
8- Afiyet olsun...

3 yorum: