HOŞGELDİNİZ

Bloguma hoşgeldiniz...
Çocukluğumdan beri yemek sofraları, yemek yapma ritüelleri hayatımda önemli bir yer tuttu. Evdeki baklava açma sahneleri, su böreği pişirmeleri, çerkez tavuğu hazırlamaları ve daha birçoğu tüm detayları ile gözümün önünde halen. Yemek sofralarımız hep kalabalık ve bereketli oldu. Babam da annem de büyük kardeş oldukları için akraba ziyaretlerimiz düğün dernek fasıllarımız yoğundu. Çok kalabalık günlerde biz çocukların yer yataklarında enine yanyana yatışlarımızın lezzetini hiç unutmadım. Çok kardeşli, çok kuzenli bir ailede büyüdüğümüz için her şeyi özellikle de yediğini paylaşmayı seven bireyler olduk. Bu nedenle çocukluğumun tatlarını paylaşmayı hep çok istedim. Bunu bir kitapla da yapmak mümkündü tabii ama benim böyle büyük bir projeye cesaretim olmadı hiç. Blogda yazmak ise hem daha samimi hem de daha kolay geliyor bana. Yemek yemeyi de yapmayı da çok önemsiyorum. Çünkü ne yersek o olduğumuza inanıyorum ve yemek yemenin hayatı güzelleştiren bir ritüel olduğunu düşünüyorum.
Blogumda sağlıklı ve lezzetli tarifler paylaşmak istiyorum. Kullandığım malzemelerin organik olmasına dikkat ediyorum.Yağ olarak tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanıyorum. Şeker kullanmıyorum, tatlandırmak için kuru meyveler ve az miktarda splenda kullanıyorum.
Sebzeleri baş tacı ediyorum. Ben diyabetli olduğum için böyle beslenmek zorundayım ama inanıyorum ki herkes böyle beslenirse hastalıkları yakalanmadan önce önleyebilirler. Tariflerimi keyifle deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı çok isterim. Sevgiler.
vildanatalay77@gmail.com.

24 Mayıs 2012 Perşembe

Anne tuzlusu

Malzemeler:
1- 250 g margarin veya tereyağı
2- 250 g beyaz peynir
3- 1 paket kabartma tozu
4- 1 yumurtanın akı
5- üstü için çörek otu, susam veya haşhaş
6- Alabildiği kadar organik tam un

Hazırlanışı:

1-Oda ısısındaki peynir ve tereyağı krema haline gelinceye kadar yoğurun. Kabartma tozunu ve unu azar, azar eklemeye başlayın. Hamur yapışkanlığını kaybedip elinizden kurtulduğu an un ilavesini bırakın.
2- hamuru iyice yoğurup, yarım saat serin bir yerde dinlendirin.
3- Hamurdan büyükçe parçalar alıp unlanmış bir zeminde elinizle veya merdane ile bastırarak düzleyin. Tahminen 2cm kalınlığında bir hamur elde edin.
4- hamuru kurabiye kalıbıyla veya küçük ağızlı bir çay bardağı ile kesin.
5- Kestiğiniz parçaları kağıt kaplı bir fırın tepsisine 2cm aralıklarla dizin.
6- Üzerlerine fırça yardımı ile yumurta akı sürüp, çörek otu veya diğerlerini serpin.
7- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Tahminen 20 dakikada pişiyor, ve bu ölçülerle 1 tepsi kurabiye elde ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder