HOŞGELDİNİZ

Bloguma hoşgeldiniz...
Çocukluğumdan beri yemek sofraları, yemek yapma ritüelleri hayatımda önemli bir yer tuttu. Evdeki baklava açma sahneleri, su böreği pişirmeleri, çerkez tavuğu hazırlamaları ve daha birçoğu tüm detayları ile gözümün önünde halen. Yemek sofralarımız hep kalabalık ve bereketli oldu. Babam da annem de büyük kardeş oldukları için akraba ziyaretlerimiz düğün dernek fasıllarımız yoğundu. Çok kalabalık günlerde biz çocukların yer yataklarında enine yanyana yatışlarımızın lezzetini hiç unutmadım. Çok kardeşli, çok kuzenli bir ailede büyüdüğümüz için her şeyi özellikle de yediğini paylaşmayı seven bireyler olduk. Bu nedenle çocukluğumun tatlarını paylaşmayı hep çok istedim. Bunu bir kitapla da yapmak mümkündü tabii ama benim böyle büyük bir projeye cesaretim olmadı hiç. Blogda yazmak ise hem daha samimi hem de daha kolay geliyor bana. Yemek yemeyi de yapmayı da çok önemsiyorum. Çünkü ne yersek o olduğumuza inanıyorum ve yemek yemenin hayatı güzelleştiren bir ritüel olduğunu düşünüyorum.
Blogumda sağlıklı ve lezzetli tarifler paylaşmak istiyorum. Kullandığım malzemelerin organik olmasına dikkat ediyorum.Yağ olarak tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanıyorum. Şeker kullanmıyorum, tatlandırmak için kuru meyveler ve az miktarda splenda kullanıyorum.
Sebzeleri baş tacı ediyorum. Ben diyabetli olduğum için böyle beslenmek zorundayım ama inanıyorum ki herkes böyle beslenirse hastalıkları yakalanmadan önce önleyebilirler. Tariflerimi keyifle deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı çok isterim. Sevgiler.
vildanatalay77@gmail.com.

22 Mayıs 2012 Salı

Bulgurlu yeşil salata

Selam,
Tezgahlar çeşit, çeşit yeşillikle doldu ve ben de bu aralar sık, sık yaptığım bir salata tarifini sizinle paylaşmak istiyorum. Tabule ve kısır benzeri bir salata bu. Hem doyurucu, hem sağlıklı ve yaza formda girmek için  çok uygun bence. Ben mutfakta mümkün olabildiğince organik malzeme kullanmaya çalışıyorum. Hem sağlıklı olsun diye hem de daha iyi bir lezzet yakalayabilmek için... Bu salatada da kullandığım yeşilliklerin bir kısmı, bulgur, ve domates organik.
Malzemeler: 4 kişilik
1- 1/2 demet kıvırcık salata
2- 1 demet maydanoz
3- 1 demet dereotu
4- 1/2 demet taze nane
5- 2 limon suyu
6- limon suyuna eşit miktarda sızma zeytinyağı
7-2 yemek kaşığı nar ekşisi
8- arzu edilen miktarda tuz, pul biber
9- 4 salkım domates
10- 3 adet Çengelköy salatalık
11- 1 Türk kahvesi fincanı ince bulgur
12- 6 adet taze soğan
Hazırlanışı:
1-Yeşillikler çok ince kıyılır.
2-Domates ve salatalık küçük küpler halinde kesilir.
3-Bulgur biraz sıcak su ekleyerek yumuşatılır.
4-Sos için limon suyu, yağ, nar ekşisi ve baharatlar bir kavanozda iyice karıştırılıp, doğranmış malzemelere eklenir iyice karıştırılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder