HOŞGELDİNİZ

Bloguma hoşgeldiniz...
Çocukluğumdan beri yemek sofraları, yemek yapma ritüelleri hayatımda önemli bir yer tuttu. Evdeki baklava açma sahneleri, su böreği pişirmeleri, çerkez tavuğu hazırlamaları ve daha birçoğu tüm detayları ile gözümün önünde halen. Yemek sofralarımız hep kalabalık ve bereketli oldu. Babam da annem de büyük kardeş oldukları için akraba ziyaretlerimiz düğün dernek fasıllarımız yoğundu. Çok kalabalık günlerde biz çocukların yer yataklarında enine yanyana yatışlarımızın lezzetini hiç unutmadım. Çok kardeşli, çok kuzenli bir ailede büyüdüğümüz için her şeyi özellikle de yediğini paylaşmayı seven bireyler olduk. Bu nedenle çocukluğumun tatlarını paylaşmayı hep çok istedim. Bunu bir kitapla da yapmak mümkündü tabii ama benim böyle büyük bir projeye cesaretim olmadı hiç. Blogda yazmak ise hem daha samimi hem de daha kolay geliyor bana. Yemek yemeyi de yapmayı da çok önemsiyorum. Çünkü ne yersek o olduğumuza inanıyorum ve yemek yemenin hayatı güzelleştiren bir ritüel olduğunu düşünüyorum.
Blogumda sağlıklı ve lezzetli tarifler paylaşmak istiyorum. Kullandığım malzemelerin organik olmasına dikkat ediyorum.Yağ olarak tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanıyorum. Şeker kullanmıyorum, tatlandırmak için kuru meyveler ve az miktarda splenda kullanıyorum.
Sebzeleri baş tacı ediyorum. Ben diyabetli olduğum için böyle beslenmek zorundayım ama inanıyorum ki herkes böyle beslenirse hastalıkları yakalanmadan önce önleyebilirler. Tariflerimi keyifle deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı çok isterim. Sevgiler.
vildanatalay77@gmail.com.

29 Mayıs 2012 Salı

Patates salatası

Sevgili Aslı'cğım,
Blogumu okuduğuna nasıl sevindim bilemezsin. Ben de seni çok özledim. Benden daha çok salata tarifi vermemi istemişsin, ben de senin için hemen bir patates salatası tarifi gönderiyorum. İsviçre' de patates çeşitleri pek çoktur sanırım.Ben burada taze sarı patatesle yapıyorum, sen diğerleriyle de deneyebilirsin. Etin, balığın ve tavuğun yanına çok yakışıyor. Umarım sen de seversin.
Malzemeler:
1- 8 adet orta boy patates
2- 1 orta boy kuru soğan
3- 3 adet taze soğan
4- yarım bağ maydanoz
5- 1/2 çay bardağı üzüm ve elma sirkesi karışımı
6- 1 yemek kaşığı dolusu tatlı hardal
7- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı:
1- Salatayı servis edeceğiniz çukur bir kaseye hardal, sirke, zeytinyağı ve tuz koyup iyice karıştırıp homojen bir sos elde edin.
2-Kuru soğanı piyazlık doğrayın, bir tel süzgecin içinde tuzla ovun su altında yıkayın, iyice sıktıktan sonra kasedeki sosa ekleyin.
3-Sosa 10, 15 adet kapari turşusu ilave edin.
4- Taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp sosa ekleyin.
5-Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın, ama dağılmasın sakın.
6-Patatesleri sıcakken soyun ve irice kesip sosa ekleyin. Parçalamamaya dikkat ederek karıştırın.
7- Servis etmeden önce yarım saat kadar dinlendirin.
8- Afiyet olsun Aslı'cığım ve tüm diğer okuyucularım, sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder