HOŞGELDİNİZ

Bloguma hoşgeldiniz...
Çocukluğumdan beri yemek sofraları, yemek yapma ritüelleri hayatımda önemli bir yer tuttu. Evdeki baklava açma sahneleri, su böreği pişirmeleri, çerkez tavuğu hazırlamaları ve daha birçoğu tüm detayları ile gözümün önünde halen. Yemek sofralarımız hep kalabalık ve bereketli oldu. Babam da annem de büyük kardeş oldukları için akraba ziyaretlerimiz düğün dernek fasıllarımız yoğundu. Çok kalabalık günlerde biz çocukların yer yataklarında enine yanyana yatışlarımızın lezzetini hiç unutmadım. Çok kardeşli, çok kuzenli bir ailede büyüdüğümüz için her şeyi özellikle de yediğini paylaşmayı seven bireyler olduk. Bu nedenle çocukluğumun tatlarını paylaşmayı hep çok istedim. Bunu bir kitapla da yapmak mümkündü tabii ama benim böyle büyük bir projeye cesaretim olmadı hiç. Blogda yazmak ise hem daha samimi hem de daha kolay geliyor bana. Yemek yemeyi de yapmayı da çok önemsiyorum. Çünkü ne yersek o olduğumuza inanıyorum ve yemek yemenin hayatı güzelleştiren bir ritüel olduğunu düşünüyorum.
Blogumda sağlıklı ve lezzetli tarifler paylaşmak istiyorum. Kullandığım malzemelerin organik olmasına dikkat ediyorum.Yağ olarak tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanıyorum. Şeker kullanmıyorum, tatlandırmak için kuru meyveler ve az miktarda splenda kullanıyorum.
Sebzeleri baş tacı ediyorum. Ben diyabetli olduğum için böyle beslenmek zorundayım ama inanıyorum ki herkes böyle beslenirse hastalıkları yakalanmadan önce önleyebilirler. Tariflerimi keyifle deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı çok isterim. Sevgiler.
vildanatalay77@gmail.com.

12 Haziran 2012 Salı

Sebzeli mısır ekmeği

Merhaba,
Laz olduğumu söylemiştim sizlere değil mi? Bizim evlerden mısır unu hiç eksik olmaz, pek çok şeyde kullanırız. Şimdi benim uydurmasyonum olan bir mısır ekmeği tarifi vereceğim. Aslında, ekmekten çok tuzlu bir keke benziyor ve en çok çay yanında ve salatalıkla yakışıyor. Ben malzemeleri göz kararı koyuyorum ama sizlere anlatabilmek için koyduklarımı ölçmeye çalıştım. En iyisi denedikçe kendi ağız tadınıza uygun kıvamı kendinizin keşfetmesi. Yemek yapmanın heyecanı  da bunda yatıyor bence... Her deneme yeni bir macera, üstelik tehlikesi , riski de pek olmayan bir macera, daha ne istenir. Gevezeliği bırakıp tarife başlıyorum;
Malzemeler:
1- 1demet maydanoz
2- 1 demet dere otu
3- 250 g taze soğan
4- 2 sakız kabağı( pırasa, pazı, ıspanak da olabilir)
5- Evdeki diğer yeşilliklerden mesela, taze nane, fesleğen, kişniş vs de ekleyebilirsiniz.
6- 2 cup elenmiş mısır unu( cup küçük bir su bardağı kadar geliyor.)
7- 4 yumurta
8- 1 bardak süt
9- 3/4 su bardağı zeytinyağı
10- 1 paket kabartma tozu
11- 100 g kadar rende beyaz peynir, 50 g kadar eski kaşar rendesi
12- tuz, karabiber, arzuya göre kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
1-Yumurtaları bir çimdik tuzla iyice çırpın.
2- Yağla birlikte krema kıvamı olana kadar çırpmaya devam edin, sütü de ekleyip tekrar çırpın.
3- Elenmiş mısır ununa kabartma tozu ve baharatları ekleyip karıştırın.
4- Unlu karışımı yumurtalı karışıma bir spatül yardımı ile alttan alıp katlayarak karıştırın. Homojen bir karışım elde edin ama çok fazla karıştırmayın.
5- En son ince, ince kıyılmış yeşillikleri ve rendelenmiş peyniri ekleyin, hafifçe karıştırın.
yağlanmış bir payreks tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2,3 cm yüksekliğinde yayın.
6- üzerine ince kıyılmış eski kaşar rendesi serpin.
7- 170 dereceye ısıtılmış turbo ayarında  fırında 30-40 dakika kızarana kadar pişirin.


4 yorum:

  1. What a data оf un-ambiguіty and
    preserveness of precious familiarity on the topic of unexpected
    emotions.

    Here is my weblog: SEOPressor
    Also see my site :: Seopressor version5

    YanıtlaSil
  2. My brοther ѕuggеsted I might like this website.

    Не ωaѕ еntіrely right.
    Тhis ρost truly mаde my day. Үou cann't imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

    Feel free to visit my webpage :: Wedding dresses

    YanıtlaSil
  3. Blogdan çıkamıyorum.. tariflerin kültür mirası olarak korumaya alınması gerekir.

    YanıtlaSil