HOŞGELDİNİZ

Bloguma hoşgeldiniz...
Çocukluğumdan beri yemek sofraları, yemek yapma ritüelleri hayatımda önemli bir yer tuttu. Evdeki baklava açma sahneleri, su böreği pişirmeleri, çerkez tavuğu hazırlamaları ve daha birçoğu tüm detayları ile gözümün önünde halen. Yemek sofralarımız hep kalabalık ve bereketli oldu. Babam da annem de büyük kardeş oldukları için akraba ziyaretlerimiz düğün dernek fasıllarımız yoğundu. Çok kalabalık günlerde biz çocukların yer yataklarında enine yanyana yatışlarımızın lezzetini hiç unutmadım. Çok kardeşli, çok kuzenli bir ailede büyüdüğümüz için her şeyi özellikle de yediğini paylaşmayı seven bireyler olduk. Bu nedenle çocukluğumun tatlarını paylaşmayı hep çok istedim. Bunu bir kitapla da yapmak mümkündü tabii ama benim böyle büyük bir projeye cesaretim olmadı hiç. Blogda yazmak ise hem daha samimi hem de daha kolay geliyor bana. Yemek yemeyi de yapmayı da çok önemsiyorum. Çünkü ne yersek o olduğumuza inanıyorum ve yemek yemenin hayatı güzelleştiren bir ritüel olduğunu düşünüyorum.
Blogumda sağlıklı ve lezzetli tarifler paylaşmak istiyorum. Kullandığım malzemelerin organik olmasına dikkat ediyorum.Yağ olarak tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanıyorum. Şeker kullanmıyorum, tatlandırmak için kuru meyveler ve az miktarda splenda kullanıyorum.
Sebzeleri baş tacı ediyorum. Ben diyabetli olduğum için böyle beslenmek zorundayım ama inanıyorum ki herkes böyle beslenirse hastalıkları yakalanmadan önce önleyebilirler. Tariflerimi keyifle deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı çok isterim. Sevgiler.
vildanatalay77@gmail.com.

24 Mart 2013 Pazar

Pancar Kavurma

Selam arkadaşlar,

Hani turşu yapmak için aldığımız pancarlar var ya, siz onların yapraklarınızı atıyor musunuz? Eğer atıyorsanız çok yazık ediyorsunuz. O güzelim yeşilli morlu yaprakların lezzetinin de en az görüntüsü kadar güzel olduğunu bilseniz asla atmazdınız? Ben pancar yapraklarını tıpkı pazı ve ıspanağı yaptığım gibi soğanla kavuruyorum ve çok seviyorum. Umarım siz de seversiniz.

Malzemeler:
1- 2 demet pancar yaprağı
2- 2 adet orta boy soğan
3- 1 çay bardağı zeytinyağı
4- 1 çay kaşığı tuz
5- 4 diş sarımsak

Hazırlanışı:

1- Soğanları yarım ay şeklinde ince, ince doğrayın.
2- Tavaya alın, tuz ve zeytinyağı ekleyip pembeleştirin.
3- Pancar yapraklarını iyice yıkayıp, ince doğrayın.
4- Tavaya koyun, soğanlarla beraber kavurun.
5- Pişince ateşi kapatın ve ezilmiş sarımsağı ilave edin.
6- Tatlı, ekşi nefis bir tat elde edeceksiniz, sıcak veya soğuk yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder