HOŞGELDİNİZ

Bloguma hoşgeldiniz...
Çocukluğumdan beri yemek sofraları, yemek yapma ritüelleri hayatımda önemli bir yer tuttu. Evdeki baklava açma sahneleri, su böreği pişirmeleri, çerkez tavuğu hazırlamaları ve daha birçoğu tüm detayları ile gözümün önünde halen. Yemek sofralarımız hep kalabalık ve bereketli oldu. Babam da annem de büyük kardeş oldukları için akraba ziyaretlerimiz düğün dernek fasıllarımız yoğundu. Çok kalabalık günlerde biz çocukların yer yataklarında enine yanyana yatışlarımızın lezzetini hiç unutmadım. Çok kardeşli, çok kuzenli bir ailede büyüdüğümüz için her şeyi özellikle de yediğini paylaşmayı seven bireyler olduk. Bu nedenle çocukluğumun tatlarını paylaşmayı hep çok istedim. Bunu bir kitapla da yapmak mümkündü tabii ama benim böyle büyük bir projeye cesaretim olmadı hiç. Blogda yazmak ise hem daha samimi hem de daha kolay geliyor bana. Yemek yemeyi de yapmayı da çok önemsiyorum. Çünkü ne yersek o olduğumuza inanıyorum ve yemek yemenin hayatı güzelleştiren bir ritüel olduğunu düşünüyorum.
Blogumda sağlıklı ve lezzetli tarifler paylaşmak istiyorum. Kullandığım malzemelerin organik olmasına dikkat ediyorum.Yağ olarak tereyağı ve sızma zeytinyağı kullanıyorum. Şeker kullanmıyorum, tatlandırmak için kuru meyveler ve az miktarda splenda kullanıyorum.
Sebzeleri baş tacı ediyorum. Ben diyabetli olduğum için böyle beslenmek zorundayım ama inanıyorum ki herkes böyle beslenirse hastalıkları yakalanmadan önce önleyebilirler. Tariflerimi keyifle deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı çok isterim. Sevgiler.
vildanatalay77@gmail.com.

24 Mart 2013 Pazar

Vili' nin Keki

Merhaba,

Kek yaparken pek tarif kullandığımı söyleyemem, biraz doğaçlama takılıyorum denebilir. Elimdeki malzemelere göre her seferinde biraz farklı şeyler deniyorum. Şimdi size bu gece yaptığım keki mümkün olduğunca ölçülendirmeye çalışarak anlatacağım, hadi hayırlısı!!!

Malzemeler:
1- 4 yumurta
2- 1/2 cup toz stevya,  "cup" uluslararası bir ölçü kabı, kolayca bulabilirsiniz.
3- 1/2 cup pekmez
4- 1 cup sıvı yağ
5- 2 paket kabartma tozu
6- 1 paket vanilya- 1 tüp limon aroması( Dr. oetker)
8- 1 avuç kuru üzüm veya yaban mersini
9- 1 avuç ceviz
10- 1 avuç damla çikolata
11- 1 cup süt

Hazırlanışı:

1- Karıştırıcıya pekmez, stevya( bitkisel tatlandırıcı, eczanelerde bulabilirsiniz) ve sıvı yağı koyup orta hızda karıştırmaya başlayın.
2- İyice karıştıktan sonra yumurtaları teker, teker ekleyerek yedirin.
3- Sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4-Un, kabartma tozu gibi toz malzemeleri bir kabın içine eleyin, ve meyva, kuruyemiş, çikolata gibi malzemeleri una ekleyip çatalla hafifçe karıştırın.
5- Sıvı malzemeyi karıştırıcıdan alın. Silikon bir spatül yardımı ile kuru malzeme karışımını sıvı karışımına nazikçe yedirin. Hızla karıştırırsanız, malzeme söneceğinden kekiniz iyi kabaramayabilir.
6- Karışımı dibine yağlı kağıt serilmiş uygun boyda bir kek kalıbına boşaltın. Üzerine bir avuç daha damla çikolata serpin.
7- Fırını fan ayarında 170 dereceye ısıtın.
8- Kek kalıbını 170 dereceye gelmiş olan fırına yerleştirin.
9- Tahminen 30 dakikada pişecektir. İlk 20 dak. fırınınızın kapağını açmamak şartı ile pişip pişmediğini kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz.
10- Benimki pek lezzetli oldu, darısı başınıza...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder